سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سرچشمـــه فضیـلـــت ها ؛ امـــام مهــدی علیــه السلام
* لینک دوستان

بسم الله الرحمن الرحیم

 

آنفولانزای خوکی

سلام

با توجه به شیوع آنفولانزای خوکی در برخی از استانها مثل کرمان و سیستان و بلوچستان و متاسفانه بدنبال آن فوت تعدادی از هموطنان مطلبی از این آنفولانزا در ذیل همین مطلب می گذارم امیدوارم مورد استفاده قرار گیرد. 

ضمنا در استان یزد هم تیم های بحران بیمارستانها به همین منظور فعال شده اند

دوستان موضوع بسیار جدی است لطفا آگاهی خود را در مورد این آنفولانزا افزایش دهید.

وزیر بهداشت در مصاحبه شب گذشته خود با خبرنگاران گفت : تعداد 22 نفر تا کنون بر اثر این بیماری در کرمان فوت نموده اند !

 

* ویروس آنفولانزای خوکی چیست؟

 

ویروس آنفولانزای H1N1، A که به نام آنفولانزای خوکی معروف است، به طور ژنتیکی به یادآورنده نزدیک ویروس آنفولانزای خوک می باشد. این ویروس شامل ژن های ویروس آنفولانزای خوک، ویروس آنفولانزای پرنده و ویروس آنفولانزای انسان می باشد.

 

:: راه های سرایت بیماری

این ویروس معمولاً از انسان به انسان دیگر از طریق بزاق راه تنفسی منتقل می شود. به عنوان مثال از راه سرفه کردن و عطسه کردن. (معمولاً به همان نوعی که آنفولانزای معمولی از فردی به فرد دیگر سرایت می کند). این ویروس از طریق مواد غذایی انتقال نمی یابد.

:: گروه هایی که در معرض خطر قرار دارند

کودکان زیر 3 سال، زنان باردار و همچنین کسانی که به بیماری های طویل المدت یا همان بیماریهای کرونیک مبتلا هستند، در گروه های خطر قرار دارند.

 

:: علائم بیماری

مبتلایان به بیماری آنفولانزای خوکی به طور عمده دارای علائم زیر بوده اند

– تب بالا، معمولا بالای °38 سانتیگراد

– گلو درد و سرفه

– خستگی، عضله درد و سر درد

– آبریزش بینی و چشم

– همچنین علاوه بر علائم یاد شده، بی اشتهایی و حالت تهوع هم مشاهده شده است.

 

علائمی که اگر در کودکان مشاهده شوند، نیاز به فوریت پزشکی دارد

– اختلال تنفسی

– عوض شدن رنگ پوست به کبودی

– نیاشامیدن آب و مایعات به اندازه کافی

– استفراغ شدید یا اینکه به طور متناوب

– بیدار نشدن از خواب یا اینکه کودک عکس العملی نشان ندهد.

– علائم آنفولانزا (گلو درد، سرفه، آبریزش بینی و چشم) خود به خود از بین میروند ولی با تب و سرفه خیلی بد برمی گردند.

 

علائمی که اگر در بزرگسالان مشاهده شوند، نیاز به فوریت پزشکی دارد

– اختلال تنفسی

– درد سینه یا حالت فشار در سینه

– سر گیجه فوری

– استفراغ خیلی شدید و متناوب

– علائم آنفولانزا (گلو درد، سرفه، آبریزش بینی و چشم) خود به خود از بین می روند ولی با تب و سرفه خیلی بد برمیگردند.

نکات مهم :

– اگر در کشورهایی که در آن آنفولانزای خوکی همه گیر است، اقامت داشته اید و یا اینکه با فرد مبتلا به آنفولانزای خوکی در تماس نزدیک بوده اید، بهتر است وضعیت سلامت خود را تا یک هفته دنبال کنید و اگر علائم آنفولانزای خوکی را در خود مشاهده کردید و یا حس کردید، حتما با پزشک خود تماس بگیرید. در این حالت به محل های عمومی نروید تا از این طریق سرایت این بیماری را به دیگران کاهش دهید.

– علائم آنفولانزای خوکی یک هفته بعد از سرایت مشاهده می شود.

– اطلاعات دقیقتر از اینکه فرد بیمار به کدامیک از آنفولانزا ها مبتلاست (آنفولانزای A یا آنفولانزای خوکی) از طریق آزمایشاتی که در آزمایشگاه انجام می شود به دست می آید.

 

:: راه های پیشگیری از سرایت آنفولانزای خوکی

– پوشاندن بینی و دهان با دستمال کاغذی در هنگام عطسه و سرفه و تمیز کردن بینی. دستمال را بلافاصله بعد از استفاده باید دور انداخت

– شستن دست با آب گرم و صابون، به خصوص پس از سرفه کردن، عطسه کردن و تمیز کردن بینی

– خودداری از لمس کردن چشم ها، بینی و دهان

– خودداری از تماس نزدیک با مبتلایان به بیماریهای عفونتی دستگاه تنفسی

– یکی از مهمترین راه های پیشگیری از آنفولانزای خوکی، شستن دست هاست

 

و مهم تر از همه اگر مبتلا به آنفولانزای خوکی شده اید یا حتی مشکوک به ابتلای به این بیماری هستید در خانه بمانید و ضمن مراجعه به پزشک، استراحت مطلق و سعی در تکمیل دوره درمان خصوصا پایین آوردن تب به هر شکل ممکن را فراموش نکنید و از تماس نزدیک با دیگران نیز خودداری کنید

 

:: چهار ماده غذایی برای مقابله با آنفولانزای خوکی ::

 

همانطور که می‌دانید هر روز بر تعداد مبتلایان به آنفلوانزای A افزوده می‌شود، پس برای عدم ابتلا به این بیماری و حذف این روند، پیشگیری‌های اساسی باید صورت گیرد. در اینجا متخصصان، مصرف 4 ماده غذایی را توصیه کرده اند که سیستم ایمنی بدن را در مقابله با این ویروس مقاوم‌تر می‌کند. مصرف هویج، قارچ، انار و چای سبز از جمله اقدامات پیشگیرانه در برابر ابتلا به آنفلوانزای نوع A یا آنفلوانزای خوکی است.

 

هویــــج

برای مقابله با این بیماری، هویج انتخاب مناسبی است، زیرا منبع غنی بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) است و بتاکاروتن، مقاومت بدن را در مقابله با این بیماری، بالا می‌برد. طبق تحقیقات هر چه بتاکاروتن بیشتر مصرف شود، سلول‌های ایمنی بدن که شامل سلول‌های کشنده طبیعی هستند، زیاد‌تر می‌شوند.

 

قــــارچ

شما حتما از شنیدن این خبر که سس قارچ، سیستم ایمنی بدن را مقاوم می‌کند، خوشحال خواهید شد. طبق تحقیقات اخیر‌ با استفاده از قارچ، سلول‌های دفاع کننده طبیعی افزایش پیدا می‌کنند و در نتیجه سیستم ایمنی بدن مقاوم‌تر می‌شود.

 

انـــــــار

یکی از دلایلی که از انار به عنوان میوه‌ای شگفت انگیز یاد می‌شود، داشتن خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن است. انار بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی را برای مهار یا خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد دارد و با داشتن این خاصیت می‌تواند با بیماری‌های مختلف

از جمله آنفلوانزا، مقابله کند. اگر انار در دسترس شما نیست می‌توانید از آب انار بسته بندی شده (بدون قند و مواد افزودنی) استفاده کنید.

 

چــای سبـــــز

در چای سبز نوعی آنتی اکسیدان به نام “کاتچین” وجود دارد که می‌تواند سلول‌های ایمنی بدن را افزایش دهد و طبق تحقیقات انجام شده، این ماده روند انتشار ویروس را کند می‌کند. از دیگر ترکیبات چای سبز،”ال‌تیانین” است. طبق تحقیقاتی که در دانشگاه هاروارد انجام شده، این ماده، مقاومت سیستم ایمنی بدن را افزایش می‌دهد.


[ دوشنبه 94/9/16 ] [ 7:55 صبح ] [ سـرچشمــه ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
امکانات وب


بازدید امروز: 44
بازدید دیروز: 34
کل بازدیدها: 710973
*