سرچشمـــه فضیـلـــت ها ؛ امـــام مهــدی علیــه السلام | ||
|
*
لینک دوستان
بسم الله الرحمن الرحیـــم علی امــام روشنـگــر
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در خطبه غدیر خم فرمودند :
پس از حمد و ثنای پروردگار یکتا به بهترین کلام و شایسته ترین بیان بطور مفصل، در مورد امــر خداونــد تبارک و تعـالی درباره ابلاغ ولایت امیرالمؤمنین علی (ع) چنین فرمودند: ..... معبودی جز او نیست ، چرا که اعلام فرموده که اگر آنچه در باره علی نازل کرده به مردم نرسانم، وظیفه رسالتش را انجام نداده ام، و خداوند تبارک و تعالی امنیت از آزار مردم را برایم تضمین کرده و البته که او بسنده و بخشنده است. ...پس آنگاه خداوند چنین وحی بمن فرستاد : « بنام خداوند همه مهر مهرورز، ای فرستاده ما ! آنچه از سوی پروردگارت درباره علی و خلافت او بر تو فرود آمده بر مردم ابلاغ کن ، وگرنه رسالت خداوندی را به انجام نرسانده ای و او تو را از آسیب مردم نگاه میدارد.»
هــان ای مــردم ! آنچه بر من فرود آمده در تبلیغ آن کوتاهی نکرده ام و حال برایتان سبب نزول آیه را بیان میکنم : همانا جبرئیل سه مرتبه بر من فرود آمد از سوی سلام ( پروردگارم) ( که تنها او سلام است) فرمانی آورد که در این مکان به پا خیزم و به هر سفید و سیاهی اعلام کنم که علی ابن ابیطالب ، برادر ، وصیّ ، و جانشین من در میان امت و امام پس از من بوده ، جایگاه او نسبت بمن بسان جایگاه هارون نسبت به موسی است، لیکن پیامبری پس از من نخواهد بود ! او ( علی ) صاحب اختیارتان پس از خدا و رسول است، و پروردگارم آیه ای بر من نازل فرموده که : « همانا ولی، صاحب اختیار و سرپرست شما ، خدا و پیامبر او و مؤمنانی هستند که نماز بپا میدارند و درحال رکوع زکات می پردازند.» و هر آینه (تنها) عــلــــی ابن ابیطـــالب نماز بپا داشته و در رکوع زکات پرداخته و پیوسته خدا خواه است. و من از جبرئیل خواستم که از خداوند سلام اجازه کند و مرا از این مأموریت معاف فرماید. زیرا کمیِ پرهیزکاران و فزونی منافقان و دسیسه های ملامت گران و مکر مسخره کنندگانِ اسلام را میدانم؛ همان ها که در کتاب خود در وصفشان فرموده : « به زبان آن را میگویند که در دلهایشان نیست و آن را اندک و آسان می شمارند حال آنکه نزد خداوند بس بزرگ است.» و نیز از آن روی که منافقان بارها مرا آزار رسانده تا بدانجا که مرا آُذُن ( سخن شنو و زود باور [دهن بین] ) نامیده اند، بخاطر همراهی افزون علی با من و رویکرد من به او، و تمایل و پذیرش او از من، تا بدانجا که خداوند در این موضوع آیه ای فرو فرستاد : « و از آنانند کسانیکه پیامبر خدا را می آزارند و میگویند او سخن شنو و زود باور است. بگو آری سخن شنو است بر علیه آنانکه گمان میکنند او تنها سخن می شنود لیکن به خیر شماست، او ( پیامبرص) به خدا ایمان دارد و مؤمنان را تصدیق میکند و راستگو می انگارد» و اگر میخواستم نام گویندگان چنین سخنی را بر زبان آورم و یا به آنان اشارت کنم و یا مردم را بسویشان هدایت کنم ( که آنان را شناسائی کنند) می توانستم، لیکن سوگند بخدا , درکارشان کرامت نموده لب فرو بستم. با این حال خداوند از من خشنود نخواهد گشت مگر اینکه آنچه در حق علی فرو فرستاده به گوش شما برسانم،
سپس پیامبر(ص) چنین خواند : « ای پیامبر ما ! آنچه از سوی پروردگارت برتو نازل شده در حق علی ابلاغ کن، وگرنه کار رسالتش را انجام نداده ای و البته خداوند تو را از آسیب مردم نگاه میدارد.» هــان ای مــردم ! بدانید این آیه در باره اوست، ژرفای آن را فهم کنید و بدانید که خداوند او را برایتان صاحب اختیار و امام قرار داده، پیروی او را بر مهاجران و انصار و آنان که به نیکی از آنان پیروی میکنند و بر صحرا نشینان و شهروندان و بر عجم و عرب و آزاده و برده و برکوچک و بزرگ و سیاه و سفید و بر هر یکتا پرست لازم شمرده است. هشــــدار ! که اجرای فرمان و گفتار او لازم و امرش نافذ است. ناسازگارش رانده، پیرو و باورکننده اش در مهر و شفقت است. هرآینه خداوند او را و شنوایان سخن او را و پیروان راهش را آمرزیده است.
هــان ای مـــردم ! آخرین بار است که در این اجتماع به پا ایستاده ام، پس بشنوید و فرمان حق را گردن گذارید، چرا که خداوند عزّ و جلّ صاحب اختیار و ولی و معبود شماست و پس از خداوند، ولیّ شما فرستاده و پیامبر اوست که اکنون در برابر شماست و با شما سخن میگوید، و پس از من به فرمان پروردگار، علی صاحب اختیار و ولیّ و امام شماست، آنگاه امامت در فرزندان من از نسل علی خواهد بود، این قانون تا برپائی رستاخیز که خدا و رسول او را دیدار کنید دوام دارد. حلال نیست مگر آنچه خدا و رسول او و امامان روا دارند، و حرام نیست مگر آنچه آنان نا روا دانند، خداوند عزّ و جلّ هم حلال و هم حرام را برای من بیان فرموده و آنچه پروردگارم از کتاب خویش و حلال و حرامش بمن آموخته در اختیار علی نهاده ام. هــان ای مـــردم ! او را برتر دانید، چرا که هیچ دانشی نیست مگر اینکه خداوند آنرا در جان من نوشته و من نیز آنرا در جان علی پیشوای پرهیزکاران ضبط کرده ام. او (علی) پیشوای روشنگر است که خداوند او را در سوره یاسین یاد کرده : « و دانش هرچیز را در امــام روشنـگـــر برشمرده ایم...»
همه مشکلات و گرفتــــاری های ما ناشی از غیبت طــــولانــــی مولایمــــــان محبــوب دل هـــا و منجـــی انســان هـا قائـم آل محمّـد (ص) حضرت امــام مهــدی (عج) است پس برای تعجیل در فـرج مبارکشـان دعـــــا کنیم [ سه شنبه 92/7/30 ] [ 4:21 عصر ] [ سـرچشمــه ]
[ نظرات () ]
بسم الله الرحمن الرحیمدرمحضـر نیکــان
ذی الحجه ماه سیـــــــر و سلــــــوک است ، مراقبین در این منزل توقف گاه هائی دارند که به حکم بندگی و به جا آوردن حق مراقبت ، لازم است که با غفلت وارد آن نشوند ، این ماه ، محضر نیکان و پاکان و اهل قــــدس و انــــــوار است ، برای کسی که می خواهد در محضر این بزرگان حاضر شود ، باید به راه و روش آنان درآید ، تا آنان از همنشینی با او کراهت نداشته باشند ، چون آنان دارای نفس ها و قلب های مهذّب و پاک ، و اخلاق نیکو و اعمال صالح هستند ، آنان عالمانی بزرگوار ، نیکوکارانی با تقوا و با منزلت ، عارفانی حکیم و دل باخته ، نگهبانانی پارسا ، عبادت کنندگان شب و روزه داران روز ، ذکر گویانی متوکل ، مسلمانانی راضی ، تسبیح کنندگان ثنـــــــاگـــــــــو ، لا اله الاّ الله گویانی تکبیر گوی ، یکتا پرستانی راست گو و مخلص می باشند . اگر از آنان هستی خوش به حالت ، و اگر نیستی بکوش تا مانند آنان شوی ، و اگر نتوانستی ، به کَــــرَم آن ها متوسل شو ، و با عذر خواهی خود را به عنوان خدمتکاران و بندگان آنان قرار ده ، زیرا آنان اهــــــــل کـــــــرم و بخشش بوده ، و کسی که با آنان رفاقت کند زیان نمی بیند و هلاک نمی شود ، و همنشینی با آنان عزت دنیا و آخرت را در پی خواهد داشت .
... وَ یَذکُرُوا اسمَ اللهِ فِی اَیّامٍ مَعلُوماتٍ ... ... و خدا را یاد کنند در روزهای معین ...
منظور از روزهای معین ده روز اول ذیحجةالحرام میباشد و یاد خدا با غفلت و آلودگی جسم و روح به کثافات و گناهان و نافرمانی خدا مغایرت دارد. پس باید با عقل , روح , جسم , و دل پاک در یاد خدا باشیم. ( المراقبات ص 421 )
از اعمال ده شب اول این ماه : هرشب دو رکعت نماز است بین نماز مغرب و عشا که در هر رکعت بعد از سوره حمد سوره اخلاص و سپس این آیه تلاوت شود: وَ واعَدنا مُوسی ثَلاثِینَ لَیلَة ً , وَ اَتمَمناها بِعَشرٍ , فَتَمَّ مِیقاتُ رَبِّهِ اَربَعِینَ لَیلَةٌ , وَ قالَ مُوسی لِاَخِیهِ هارُونَ اخلُفنِی فِی قَومِی وَ اَصلِح , وَلا تَتَّبِع سَبِیلَ المُفسِدِینَ تا با ثواب حاجی ها شریک شوی ( آَن تَکتُبَنی مِن حُجاج بَیتِکَ الحرام ) گرچه حـــج نبـــوده باشی اللهم ارزقنا حج بیتک الحـــــرام و زیارة قبــر نبیّـــک
توضیح : این ده شب , از شب اول ماه ذی الحجه شروع میشود
پیامبر(ص) فرمودند : موسی (ع) از اشتیاقی که به دیدار خدا داشت دراین چهـــل شبانه روز رفت و آمد , نخورد و نیاشامید و نخوابید !
امام اباجعفر محمد ابن علی الباقر (ع) فرموده اند: خداوند توسط جبرئیل پنج هدیه در ده روزه اول این ماه برای عیسی ابن مریم (ع) فرستاده و فرمود : با این دعا دعا کن زیرا دراین روزهای ده گانه عبادتی محبوب تر از آن نزد خداوند نیست. اول = اَشهَدُ اَن لا اِلهَ اِلاّ اللهُ وَحدَهُ لا شَرِیکَ لَهُ , لَهُ المُلکُ وَ لَهُ الحَمدُ , بِیَدِهِ الخَیرُ , وَ هُوَ عَلی کُلِّ شَییءٍ قَدِیرٌ دوم = اَشهَدُ اَن لا اِلهَ اِلاّ اللهُ وَحدَهُ لا شَرِیکَ لَهُ , اَحَداً صَمَداً لَم یَتَّخِذ صاحِبَةٌ وَ لا وَلَداً سوم = اَشهَدُ اَن لا اِلهَ اِلاّ اللهُ وَحدَهُ لا شَرِیکَ لَهُ , اَحَداً صَمَداً لَم یَلِد وَلَم یُولَد وَلَم یَکُن لَهُ کُفُواً اَحَدٌ چهارم = اَشهَدُ اَن لا اِلهَ اِلاّ اللهُ وَحدَهُ لا شَرِیکَ لَهُ , لَهُ المُلکُ وَ لَهُ الحَمدُ , یُحیِی وَ یُمِیتُ وَ هُوَ حَیٌّ لا یَمُوتُ , بِیَدِهِ الخَیرُ , وَ هُوَ عَلی کُلِّ شَییءٍ قَدِیرٌ پنجم = حَسبِیَ اللهُ وَ کَفی سَمِعَ اللهُ لِمَن دَعا لَیسَ وَراء اللهِ مُنتَهی , اَشهََدُللهِ بِما دَعا وَ اَنَّهُ بَرِیءٌ مِمَّن تَبَرَّءَ وَ اَنَّ لِلهِ الاخِرَةَ وَالاُولی ( المراقبات ص 426)
طاوُس یمانی گوید : شبی بر گرد خانه کعبه طواف می کردم، حضرت زین العابدین (ع) را در حال طواف دیدم و آنگاه که پرده خانه را گرفته بود و این اشعار را می خواند: یا من یجیب دعا المضطر فی الظلم یا کاشف الضر و البلوی مع السقم قد نام و فدک حول البیت قاطبة و أنت وحدک یا قیّوم لم تَنَمْ ادعوک ربِّ دعاء قد امرت به فارحم بکائی بحق البیت و الحرم ان کان عفوک لایرجوه ذو سرف فمن یجود علی العاصین بالنعم @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ بدیهی است این دعا ها حتماً شرایطی دارد و از شرایط قطعی آن این است که گوینده به آنچه می گوید اعتقاد کامل داشته باشد و در زندگی خود عامل به مفاد آنها باشد. [ سه شنبه 92/7/16 ] [ 8:21 صبح ] [ سـرچشمــه ]
[ نظرات () ]
بسم الله الرحمن الرحیم قُــل سِیـــرُوا فِی الاَرض ...
نوشته اند که : رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) در سفر معــــــراج هنگامی که به بیت المعمور رسید مشاهده فرمود که خیل عظیمی از ملائک در طواف بیت المعمور هستند ، از جبرئیل موضوع را سئوال فرمود ،
جبرئیل فرمود : ای حبیب خدا ؛ اینجا بیت المعمور است که مقابل کعبــــــه قرار گرفته و همانند کعبه چهار گوشه و مکعب است و از آغاز آفرینش ملائک ، همیشه خیل عظیم ملائک از یک در وارد و طواف نموده از در دیگر خارج می شوند ، نه هرگز ملکی دوباره می آید و نه هرگز اینجا خالی از ملائک است !
انسان وقتی این روایت را می شنود به فکر فرو می رود که مگر تعداد ملائک چقدر است ؟ که از آغاز آفرینش تا کنون و تا ابد ( از ازل تا ابــــد ) فوج فوج می آیند و می روند و تمام شدنی نیست !
آیا چنین چیــــزی امکان دارد ؟
( نمائی از آبشــــار بـــــــــــزرگ نیــــاگارا )
آری ؛ نه تنها در آسمان ها بلکه در همین زمیــــن که در مقایسه با کائنات نقطه ای بیش نیست ! چنین موردی را می توان با چشمان خود دید ! بلی ؛ شما اگر سفری به خوزستان داشته باشید و یا به هر نقطه دیگری که دارای رودخانه های عظیمی مثل کرخه و کارون و اروند و ... داشته باشند مسافرت نمائید و ساعاتی را کنار آن رودخانه های عظیم به تماشا بایستید مشابه آن جریان را خواهید دید !
دوستی می گفت : عمق کارون بقدری است که در زمان جنگ یک کامیون ده تن پر از اسفالت از پل متحرک سقوط کرد و به کارون افتاد ، دیگر هرگز حتی لاشه آن کامیون را هم کسی ندید !
با دیدن این رودخانه عظیم فکر کنید این همــــــه آب از کجا می آید ؟ به کجا می رود ؟ آبی که دیگر قدرت برگشت ندارد و فقط یک مرتبه از جلو چشمان شما می گذرد !
از آغاز خلقت این رودخانه تا نهایت امر ، همیشه جاری بوده و هست و خواهد بود ! ( البته خارج از بحث زمین شناسی و آب شناسی و باران شناسی و برف شناسی و تبخیر دریاها و تشکیل ابرها و نزول باران ها و برف ها و ... )
آیا با دیدن این جریان نمی توان به عظمت کائنات
و خالق بی همتای آن و گرداننده ی بی مثال آن پی برد ؟
رَبَّنـــا ما خَلَقتَ هَـــذا باطِــلاً
یادداشت برگزیده ی [ اسلام و سیر و سیاحت ] کلیک فرمائید [ سه شنبه 92/7/9 ] [ 11:34 صبح ] [ سـرچشمــه ]
[ نظرات () ]
|
|
[ فالب وبلاگ : وبلاگ اسکین ] [ Weblog Themes By : weblog skin ] |