سرچشمـــه فضیـلـــت ها ؛ امـــام مهــدی علیــه السلام | ||
|
*
لینک دوستان
بسم الله الرحمن الرحیم
الگـوی بانـوان مسلمـان
اولین مرحله ی زندگی هر فرد دوران کودکی و سپس دوران نوجوانی و جوانی است ، و از آنجا که حساس ترین مقطع زندگی هر جوان انتخاب همسر و مسئله مهم ازدواج است ، در این رابطه و از این منظر به زندگیحضرت زینب سلام الله علیها که امروز سالروز تولدشان است نگاهی مختصر خواهیم داشت :
نوع تفکر حضرت زینب (س) در رابطه با ازدواج حضرت زینب(سلام الله علیها) که پرورش یافته دامان علی (ع) و فاطمه زهرا (س) است، دیدگاهی همچون پدر و مادر خویش دارد. هنگامی که به سن ازدواج رسید از بین خواستگاران متعددی که داشت پسرعمویش عبدالله بن جعفر رابه همسری برگزید ، زیرا او فردی کریم، بخشنده، با ایمان و صبور بود. زینب پذیرش ازدواج با عبدالله را منوط به دو شرط کرد: 1 ـ هر روز امام حسین(علیه السلام) را ببیند. گویا زینب می داند که حسین (علیه السلام) در انجام رسالتش تنهاست و یاران او اندک هستند، پس باید حامی و یاوری چون زینب (سلام الله علیها) پا به پای او در احیای دین جدش رسول خدا بکوشد تا ارزش ها زنده گردد، خون حسین (علیه السلام) بیداد کند و خطبه زینب (سلام الله علیها) طاغوتیان را درهم شکند. پس اهدافش در ازدواج فــــراتــــــــــر از تشکیل یک زندگی مشترک ساده و روزمرّه بود
حضرت زینب (سلام الله علیها) در تربیت فرزندان حضرت زینب(سلام الله علیها) شیوه های تربیتی مادر گرامی خود را به عنوان الگو مورد توجه قرار داده و در زندگی پیاده کرده است . و این جز بازتاب و تأثیر پذیر تربیت و عملکرد زینب (سلامالله علیها) و همسرش عبدالله نیست. این دو با دادن اجازه شرکت در جنگ به فرزندان روحیه شهادت طلبی و عشق به ولایت را در آنها تقویت کردند.
کسب رضـــــایت شوهـــــر حضرت زینب (سلام الله علیها) که در ضمن ازدواج شرط کرده بودند هر زمان امام حسین(علیه السلام) عزم سفر کردند با ایشان برود، وقتی که امام حسین(علیه السلام) عازم سفر به کربلا شدند حضرت زینب (سلام الله علیها) برای همراهی برادر و ولی خود از همسرشان کسب اجازه کردند در حالی که طبق آن شرط ، می توانستند بدون اجازه شوهر همراه امام حسین سفر کنند، ولی در عین حال اگراین نظر با رضایت کامل شوهر انجام می شد بهتر و جالب تر بود.
زهد و تقوای علیا مخدّره زینب(سلام الله علیها) درکتاب معانی الاخبار آمده: زاهد کسی است که آنچه را خدا دوست دارد دوستداشته باشد و از آنچه مورد بغض اوست دوری گزیند و از حلال بیش از حد کفایتنخواهد و به سوی حرام میل نکند.
عبادت حضرت زینب (سلام الله علیها) از برخی مقاتل معتبره از امام سجاد (علیه السلام) نقل شده است که فرمود: عمه ام زینب با تمام مصیبت هایی که بر ما وارد شده بود بعد از کربلا تا شام هیچ گاه نوافــــل خود را ترک نکرد. «یا اختاه! لا تنسی فی نافله اللیل» خواهرجان ! مرا در نماز شب فراموش نکن.
« در شب یازدهم محرم، عمه ام زینب(سلام الله علیها) را دیدم که در جامه نماز نشسته و مشغول عبادت است»
امر به معروف و نهی از منکر هدف اصلی قیام عاشورا امر به معروف و نهی از منکر و اصلاح ساختار کلی جامعه وحکومت و زمامداران بود. امام حسین (علیه السلام) در وصیت نامه خود خطاب به برادرشان محمد حنفیه فرمودند: «... من، نه از روی خودخواهی و سرکشی و هوسرانی (از مدینه) خارج می گردم و نه برای ایجاد فساد و ستمگری، بلکه هدفمن از این حرکت اصلاح مفاسد امت جدم و منظورم امر به معروف و نهی از منکرا ست....»
شجاعت حضرت زینب (سلام الله علیها) ازجمله القاب آن معظّمه «الشجاعه» است شجاعت حیدری به دختر والا اخترش زینب (س) به ارث رسیده است
چنانچه در گرفتاری هایی که برای حضرت زینب (سلام الله علیها) پیش آمد، به شجاعت و نیروی قلب خود را نگهداشته و در هر حال با کمال ثبات، ایستادگی نموده و در چند مورد شجاعت اوبه صورت محسوس تجلّی نموده است: حضرت زینب (سلام الله علیها) تنها بانوی صبور درکجای تاریخ چنین زنی پیدا می شود که آن همه مصیبت و رنج را تحمل کند و نامش ام المصائب شود، ولی کوچکترین عکس العمل منفی نشان ندهد و همچنان بر ایمان، شجاعت و پرهیزکاری خود استوار و پا برجا بماند که تمام صاحبان خرد، مات و مبهوت، انگشت حیرت به دهان بگیرند و با صدایی بلند بگویند: الله اکبر، الله اکبر از این صبر، از این بردباری، از این تحمل بر مصیبت های طاقت فرسا و از این شجاعت ها و دلاوری ها در میان سیل تاخت و تازها و اقیانوس های دشمن؛ تاریخ کجا چنین بانویی را به یاد دارد که با آن صبر و استقامتش مصیبت و بلا را به زانو در آورد و در حقیقت، بندگی معبود را به اوج ظهور در آورد . علم و دانش حضرت زینب (س) از نظر عقل و دین، علم و دانش از بهترین سجایای بشری و ارزشمندترین صفات انسانی است، و این انسان نشات یافته از خاک، ارزشی پیدا نمی کند مگر به داشتن علم و دانش، و تا انسان فاقد علم و دانش باشد ارزشی ندارد. قرآن کریم می فرماید: «هل یستوی الذین یعلمون والذین لا یعلمون» یعنی آیا کسانی که عالم هستند با کسانی که جاهل هستند برابرند؟ علم آن علیا مخدّره مانند علم سایر صنوف بشری نیست و از باب علم امامت سیراب گشته و ازسنخ معلومات ما نیست بلکه بوسیله الهامات غیبیّه و افاضات نبویّه و تعلیمات علویه ( که معلمین مادی جهان را بدان راهی نیست) علم و دانش را فرا گرفته و با نیروی ایمان بوده که توانسته از منبع علم غیبی سرچشمه بگیرد و از تهذیب نفس جدّ و پدر و دو برادر والا گوهر خود ، علم و تربیت فراگیرد و این نیرو غیر از قلب سلیم و مخلَص برای خدا، در قلب دیگری جای نگیرد
پنجم جمادى الاولى سالروز میلاد با سعادت این بانوی بزرگ اسلام ، بر شما و همه دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت (ع) مبــــــــارک. ******************************** [زیبـــــــاتــــــــرین تـاریـــخ تــولّــــد] نگاهی کوتاه به زندگی حضرت زینب کبری (س) [ دوشنبه 91/12/28 ] [ 7:50 صبح ] [ سـرچشمــه ]
[ نظرات () ]
|
|
[ فالب وبلاگ : وبلاگ اسکین ] [ Weblog Themes By : weblog skin ] |